neděle 19. ledna 2014

Swiss roll




Budete potřebovat: 
  • Ovocný jam
  • 5 vajec 
  • Kakao
  • Vaničku tvarohu
  • Solamyl
  • Citronovou kůru a šťávu
  • Jahodový sirup (Jupí)
  • Potravinářské barvivo (Není nutné)
  • Třtinový cukr
 


Žloutky oddělíme od bílků a oboje vyšlaháme.

Do žloutků přidám kůru z jednoho citonu, šťávu z půlky citronu a lžíci třtinového cukru a cca 3 lžíce kakaa. Pomalu do žloutků vmícháme i vyšlehaný sníh. Kdo chce, může si dvě lžíce těsta dát do mističky a přidat potravinářské barvivo.Ornamenty, nebo cokoli vytvořené na pečícím papíru dáme cca na 20 minut do mrazáku.
Když plech vyndáme, vylijeme těsto  na plech a na 7-8 minut dáme péct do trouby.
Vyndané těsto ihned zabalíme do utěrky a dáme na 1 hodinu do lednice.
Mezitím si připravíme tvaroh. Tvaroh si dáme do menší misky a přilijeme 2-3 lžíce jahodového sirupu, vypracujeme v hladký krém.
Po hodině těsto vyndáme, namažeme džemem, tvarohem, zarolujeme a necháme odpočinout v ledničce.

Kdo chce, může přidat ovoce, a do tvarohu  ještě lžičku skořicového cukru. :))

2 komentáře:

  1. Ó, vypadá luxusně - zkusím roládku udělat k víkendové odpolední kávě ;-).
    Vivi

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentář! :)